Tejszínhabos brownie


Kényeztetés testnek és léleknek. Ezek a szépséges macaronnal feldíszített csodák nem csak a szemet gyönyörködtetik, de az ízlelőbimbóknak is egy ízrobbanás.

Nem árt tudni, hogy a benne levő étcsokoládé magas antioxidáns tartalma segít megőrizni a bőr feszességét, rugalmasságát, élénkíti a keringést az agyban, és csökkenti a szorongást, mivel csökkenti a kortizol nevű stresszhormon szintjét. Persze csak mértékkel fogyasszuk, főleg ha kalóriadús süteménybe keverve jutunk hozzá. :)

A sütemény a Spar free from backmischunk universal gluténmentes liszttel készült, mely ennél a receptnél nagyon jól működött, nem volt mellékíze se. Hamarosan tovább tesztelem más recepteknél is. :)

Hozzávalók:

Brownie:
  • 100 g 80%-os étcsokoládé
  • 100 g vaj
  • 100 g cukor (vagy 120 g eritrit)
  • 80 g liszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 2 db tojás
  • 5 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tejszínhabkrém:
  • 250 g mascarpone
  • 300 g 30%-os tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:


  1. A tojást a kétféle cukorral addig habosítjuk, amíg világossárga habot nem kapunk.
  2. A száraz hozzávalókat elvegyítjük egymással és átszitáljuk.
  3. A csokoládét a vajjal vízgőz felett vagy mikróban gyakran megkeverve összeolvasztjuk.
  4. A tojáshabba belekeverjük a langyos vajas csokoládét, majd két részletben beleforgatjuk a szárazanyagokat. Ne ijedjünk meg, sűrű masszát kell kapnunk.
  5. Szilikonos, vagy kivajazott-lisztezett, esetleg sütőpapíros formába öntjük (én muffin formába osztottam szét), és 160°C-os légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje megszilárdult, de nem sült át teljesen, így kapjuk meg a jellegzetes brownie állagot. hagyjuk kihűlni.
  6. A tejszínt felverjük, mikor már majdnem jó, hozzáadjuk a habfixálót.
  7. A mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, beleforgatjuk több részletben óvatosan a tejszínhabot.
  8. A kihűlt brownie-t csillagcsöves zsákkal felhabozzuk, és tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések